In 1928 is de opa van Harald Droste begonnen met een klein café met kruidenierswinkeltje genaamd De Viersprong. Harry Droste, de vader van Harald, nam dit begin jaren 60 over en trouwde met Lida, de moeder van Harald. Lida kon lekker koken en begon een restaurant naast het café. Na hiermee zeer succesvol te zijn geweest startten ze in 1976 met de bouw van de eerste hotelkamers bij het bedrijf. Alle 4 de kinderen kiezen voor de hotelschool en als oudste neemt Harald het bedrijf over in 1990. Het is dan nog steeds een café met een eenvoudig restaurant en 10 hotelkamers.
Harald, die dan net terugkomt uit Amerika, begint het bedrijf gelijk te veranderen in een voorbeeldig hotel en restaurant. Zoals hij gewend was vanuit de wereld van de hotelschool, de vele stages en de Ritz-Carlton in Boston waar hij de laatste twee jaar gewerkt had. Maar na een aantal jaren komt hij er achter dat dit hem weliswaar geld oplevert, maar niet gelukkig maakt! Hij vindt “plezier in het werk” belangrijker en merkt dat plezier voornamelijk komt uit de mensen waarmee je werkt en de gasten die waarderen wat je doet.
In 1999 ontmoeten Harald en Esther elkaar en zijn sindsdien onafscheidelijk. Vanaf dat moment gaat het roer om en volgen zij hun eigen gevoel voor het vak. Met Esthers liefde voor gezondheid, wellness en retraite en Haralds passie voor de hospitality hebben ze een perfecte balans gevonden voor de optimale beleving bij Droste’s. Ook de vierde generatie Droste, kinderen Durk (2007) en Hanna (2005), houden beiden van goed eten en lekker leven. Steeds meer gasten waarderen de ideeën en aanpak van Harald en Esther en dan volgt vanzelf de energie en het plezier!
Het voormalige café De Viersprong is nu een wat eigenzinnige en hippe herberg “Droste’s Twente”, waar alles draait om lekker eten en drinken en om de mensen natuurlijk.
Harald koos er niet voor om het hotel uit te breiden met weer een nieuw gebouw, maar bedacht het concept Boerderijlodges. Samen met de boeren ontwikkelde hij verrassende studio’s in vrijkomende bestaande boerderijen of stallen. Op deze manier kon het bedrijf toch groeien maar kan Harald gewoon herbergier blijven. Iets dat beter bij hem past dan Hoteldirecteur. En zo is het ook bij de boerderijlodges. De boeren zijn gastheer op hun eigen erf. Harald houdt van kleinschaligheid en echtheid en kwam er gelukkig op tijd achter dat hij niet geschikt was voor de grote hotelketens met hun “lijstjes afvinken cultuur”. Na de boerderijlodges kwam “de OERboerderij” . Met de bedoeling om een plek te creëren zonder al te veel opsmuk zodat mensen dichter bij hun hart kunnen komen. “Mensen passen zich snel aan aan de omgeving.” Het meest belangrijk voor ons zijn “andere mensen” . “Wanneer je alles hebt, maar het niet kunt delen is er niets aan” aldus Harald. “Samen eten, drinken en praten is waar het om draait in deze wereld. ” Het laatste project is de landschapskamer, een vrijstaande hotelkamer in het weiland: 100% terug naar de basis maar wel van deze tijd.
Na vele omzwervingen om de wereld komt Harald tot de conclusie dat Twente nog niet zo slecht is. En dat wil hij graag delen. Met het Twente van Droste’s vind je de mooiste plekjes, de lekkerste ingrediënten en de leukste lokale evenementen.